PC IGRE

Registrujte se na forum, čeka vas mnogo zanimljivih i korisnih stvari. REGISTRACIJA je veoma brza i jednostavna, samo unesite podatke, ULOGUJTE se i uživajte......

  Battlefield 3

  Delite
  avatar
  Admin
  Admin

  Broj poruka : 189
  Datum upisa : 26.10.2011
  Godina : 33
  Lokacija : Leskovac

  Battlefield 3

  Počalji od Admin taj Pon Okt 31, 2011 10:03 am

  Battlefield 3


  + Bogata multiplayer ponuda, otvoreni način igranja pospešuje kreativnost, vozila i letelice, veoma zarazna igra
  - Stereotipna priča koja podseća na Black Ops, svega šest kooperativnih misija

  Datum izlaska: 28 Oct 2011
  Razvojni tim: DICE
  Izdavač: Electronic Arts
  Platforma: PC, PS3, Xbox 360
  Žanr: Shooter


  Minimum System Requirements:
  OS: Windows Vista (SP1) 32-bit
  Processor: 2 GHz Dual Core (Core 2 Duo 2.4 GHz or Athlon X2 2.7 GHz)
  RAM: 2GB
  Hard Drive:20GB
  Graphics card AMD: DirectX 10.1 compatible with 512MB RAM (ATI Radeon HD 3000, 4000, 5000 or 6000 series, with ATI Radeon HD 3870 or higher performance)
  Graphics card Nvidia: DirectX 10.0 compatible with 512MB RAM (Nvidia GeForce 8, 9, 200, 300, 400 or 500 series with Nvidia GeForce 8800 GT or higher performance)
  Sound card: DirectX compatible
  Keyboard and mouse

  Najnovija inkarnacija popularne akcione multiplayer franšize konačno je među nama. Battlefield 3 podiže ulog u ratu za najbolju modernu pucačinu multiplayer iskustvom koje je najbogatije do sada, ali se sapliće kod linearne i generične solo kampanje, zbog čega ćete imati utisak da igrate dve različite igre.

  Izlizana priča, single player smešten u virtuelni hodnik i ular oko glava gejmera prestaje da bude važan kada okusite online ponudu ove pucačine. Moćna multiplayer platforma i društvena mreža za gejmere, Battlelog, biće vaša cetralna tačka za pokretanje igre, nalaženje servera, komunikaciju sa prijateljima, hvalisanje zbog uspeha i praćenje statistike.

  Kada se konačno nađete na bojištu, ako ste početnik, nećete imati pojma šta vas je snašlo - gde da idete, šta da radite, ali jedno je sigurno: bićete oduševljeni, čak zastrašeni megalomanskom razmerom ovog iskustva. Ovde multiplayer mape nisu tereni za paintball i arene za brzo igranje: one su prave regije sa razrađenim geografskim i urbanim elementima. Na istoj mapi smenjivaće se vojne baze, gradsko okruženje i priroda. Biće potrebne nedelje igranja da doktorirate jednu mapu, a velike su šanse da je u celosti nećete videti dok ne kompletirate nekoliko multiplayer sesija. Sve mape su dostupne u svim multiplayer modovima, uz izvesne modifikacije.

  Battlefield 3 multplayer je otvoreni sandbox kooji pruža najveću slobodu koju smo videli kod ovakve vrste igre: ovde nije štos da naučite mapu kako bi znali cool mesta za štek i kako bi pronašli najbolje rute, tačke prilaza i mesta za eliminaciju protivnika. Svet je suviše otvoren da su mogućnosti beskonačne: naravno postoje bolje ili lošije lokacije, ali broj mogućih pristupa je ogroman. Igra je i savršeno balansirana: na primer, desiće se da ne možete da mrdnete od snajperista, ali kada otkrijete u kom grmu leži zec, prevlast će biti u vašim rukama. Za svaku taktiku postoji lek, a ne postoji jedini najbolji pristup.  Novi Team Deathmatch mod donosi brži gejming i iskustvo koje više liči na konkurenciju. Tada je Battlefield 3 više individualna igra, ali ostali modovi mnogo više cene timski rad. Igra će vas nagraditi za timske akcije kao što je dopuna municije, lečenje zdravlja ili jednostavna vatrena podrška. Ako dovoljno zasipate paljbom neposrednu blizinu protivnika njemu će se slika zamutiti na neko vreme - dovoljno da spasite saborca u nevolji i da zaradite puno poena za preko potrebne nadogradnje.

  Biraćete između četiri klase. Svaka ima svoje oružije, opremu i diktira određeni stil igranja. Kako napredujete otključaćete mnoge zanimljive sitnice, poput robota koji postavlja eksploziv umesto inženjera. Sem akcije, važno je i kako do nje stižete: zavisno od moda igre, sem kopnenih vozila, imaćete priliku da upravljate i helihopterom ili avionom. Ovo nema sasvim arkadni karakter, tako da je reč o gameplay elementu koji se uči. Battlefield 3 je igra koja od početnika traži da prati akciju i da se ne pravi pametan, a znanje će, vremenom, samo doći. Ako baš želite od starta do solirate, konstatovaćemo samo da ćemo sa uživanjem gledati kako se vaš avion zakucava u planinu koju niste umeli da zaobiđete pod protivničkim pritiskom.

  Battlefeld 3 donosi manju destruktabilnost objekata nego Bad Company 2, ali je ona i dalje prisutna u znatno većoj meri nego što je to slučaj sa konkurencijom.

  Multiplayer nije bez bagova: videćete stopala vojnika u ležećem položaju kako prolaze kroz zid ili glavu oborenog vojnika koja prolazi kroz vrata džipa. Ovo se ne dešava često i ne utiče na stabilnost i fluidnost igranja.  Ako vam iz nekog razloga padne na pamet da probate solo kampanju shvatićete da je pred vama druga vrsta igre, vredna ignorisanja. Dok je Bad Company doneo zabavnu priču protkanu humorom, Battlefield 3 se bavi ozbiljnom globalnom pretnjom kroz standardnu infantilnu formulu: hrapavai glasovi, nadrkani likovi, situacija koja uključuje oružije za masovno uništenje i naravno lude Ruse. Sve bi to bilo ok da igra nudi slobodu iz multiplayer-a. Umesto toga, Battlefield 3 solo iskustvo igrače stavlja u virtuelni linearni hodnik i traži od njih da mnogo ne razmišljaju. Postoje i takozvani brzi događaji koji od igrača traže da pretisnu odgovarajući taster u pravom trenutku. Jednostavno, razočaravajuće. Jedini razlog za igranje solo kampanje leži u fantastičnoj grafici.

  Kooperativno isksutvo je znatno zanimljivije, ali Battelfield 3 u tom segmentu nudi svega šest misija.

  Grafički i tehnički, teško je naći zamerke. Ako ste investirali u vašu mašinu vreme je da počnete da se hvalite što Battlefield 3 kod vas izgleda bolje nego na konzolama. Ukoliko, ipak, posedujete Xbox 360, Playstation 3 ili nešto slabiji PC, ova pucačina će i dalje izgledati konkurentno i više nego pristojno. U punoj snazi, Frostbite 2 Engine donosi fotorealističnu igru dima, senki i svetlosti. Teško je da se odlučimo da li su impresivniji segmenti smešteni danju ili noću, kada kontrast mraka i fluorescentne svetlosti stvara wow efekat na svakom koraku.

  Battlefield 3 nije bez svojih problema, ali ova igra, u multiplayer smislu, predstavlja veliki i logičan korak u evoluciji žanra. Online isksutvo je veoma zarazno, i sa tonom stvari koje možete da radite, tako da garantuje da neće dosaditi mesecima. Možda nije kandidat za igru godine ali je, za sada, očigledan izbor za najbolji multiplayer 2011-te.


  _________________

   Sada je Ned Jan 20, 2019 1:57 pm