PC IGRE

Registrujte se na forum, čeka vas mnogo zanimljivih i korisnih stvari. REGISTRACIJA je veoma brza i jednostavna, samo unesite podatke, ULOGUJTE se i uživajte......

  Star Wars: the Old Republic

  Delite
  avatar
  Admin
  Admin

  Broj poruka : 189
  Datum upisa : 26.10.2011
  Godina : 33
  Lokacija : Leskovac

  Star Wars: the Old Republic

  Počalji od Admin taj Ned Okt 30, 2011 11:10 pm

  Star Wars: the Old Republic


  Datum izlaska: 20 Dec 2011
  Razvojni tim: BioWare Austin / BioWare
  Izdavač: Electronic Arts
  Platforma: PC
  Žanr: MMORPG

  Iako svesno stavljam sebe u rizik da me fanovi Star Wars filmova vežu za noge, okače naglavačke i udaraju plastičnim svetlosnim mačevima k’o ljudsku pinjatu, moraću da konstatujem jednostavnu činjenicu: Lukas je smešan kada se uporedi sa ostalim kreativnim ljudima koji rade na različitim inkarnacijama Ratova zvezda, iako ih je on osmislio.

  Da nije bilo svih drugih vrednih ljudi, koji su pisali i crtali stripove, knjige, razvijali igre, i učinili Extended Universe neverovanim mestom, ostali bi samo lik u plastičnoj masci sa astmom i njegov sin u pidžamama... I Jar Jar, ne zaboravimo Jar Jar-a.

  Ovih godina najznačajniji nastavljač Star Wars sage je Bioware. Njihov fantastični Knights of the Old Republic govori složenu, višeslojnu priču o sukobu Džedaja i Sita, a drugi deo poseduje dimenziju ozbiljne svemirsko-metafizičke filozofije o Sili koji pokazuje da junior pisac Bioware-a poseduje veći potencijal u svom peru, nego sam Lukas.

  Ako je Džedaizam religija njeni apostoli su devojke i momci iz Bioware-a.

  Zato je Bioware najbolji razvojni tim za igre iz ove franšize, a Star Wars ima fiktivan univerzum koji je apsolutno idealna postavka za MMORPG. Kada se ova dva spoje, dobijamo Old Republic, jedinu igru zbog koje bi Blizzard trebao da strahuje.

  Razvoj igre počeo je negde 2006. godine, od kada je 12 pisaca radilo na priči i misijama. Do danas, Old Republic je akumulirao sadržaj koji je obimniji nego sve napisano u svim Bioware igrama do sada. Ovo je najveći MMORPG ikada, gde je iskustvo igranja toliko raznovrsno da je potreban, praktično, decenijski životni vek, da bi se igra “doktorirala”. Zato Electronic Arts očekuje da će se Old Republic, sa sve brojnijim dodatnim sadržajima, koji će u budućnosti izaći, igrati i posle 2020. godine. Ovo je sasvim moguće, jer je WoW aktuelan već sedam godina (igra je u Americi izašla 23. novembra 2004.).  I opet, nekada davno u dalekoj Galaksiji

  Tri veka posle dešavanja iz igre Knights of the Old Republic, i oko tri i po milienijuma pre filmova, Imperija Sita se ponovo pojavljuje. Zvecka se svetlosnim mačevima i oružijem na sve strane, iako je vreme privremenog mira. Istraživanja javnog mnjenja naroda galaksije pokazuju da space-raja krivi Savet Džedaja za uspehe Sita u razarajućem 28-godišnjem ratu.

  Zato se Džedaji povlače sa Korusanta na drevni Tython, mesto nastanka reda, da bi se “savetovali” sa Silom. Dok se oni tripuju na svojoj rodnoj planeti, Siti i dalje kontrolišu Koriban, gde su obnovili svoju akademiju.

  Bioware, Dark Horse Comics i, kažu, Lucas Arts, zajedno su napisali dve serije web stripova, Star Wars: Old Republic - Threat of Peace i Blood of the Empire, koji su dostupni na zvaničnom sajtu igre, a čiji je cilj da igrače upoznaju sa pozadinom ove ogromne priče.

  Sem globalne fabule, svaka od osam klasa imaće svoju posebnu priču, koja, opet, zavisi od načina igranja i igračevih izbora tokom razgovora. Konverzacioni model podseća na Mass Effect, a sistem uzroka i posledica trajno otvara ili zatvara određene grane priče. Odnosi sa NPC likovima su, takođe, kako je to slučaj sa Bioware igrama, veoma bitni. Kada se na to dodaju brojne sekundarne misije, Old Republic predstavlja igru sa najobimnijom pričom do sada. To, dakle, znači ili predivno dozirano iskustvo ili protraćen život sa akumuliranim trigliceridima, jer je Old Republic ovde da ostane.

  Igra koju ćemo dočekati da igramo sa decom (i unucima?)

  MMORPG naslovi nude ogromne mogućnosti. The Old Republic-u se, u imenu žanra, može dodati još jedno M (za mega, megalomaniac, monster...). Sem bogate priče, koja čini ovo ostvarenje neuporedivim sa konkurencijom, i svi drugi aspekti gameplay-a nude brojne mogućnosti.

  Svaka od osam dostupnih klasa preferira neki stil igranja (borba iz blizine, sa distance...), ali raznovrsna mogućnost personalizacije lika dozvoljava dalju diferencijaciju između klasa. U kombinaciji sa različitim članovima družine iskustvo igranja sa jednom klasom, zavisno od ključnih odluka, može da bude veoma različito.  Izbor mogućih članova družine je veći, nego u dosadašnjim Bioware igrama. Stalno menjanje saboraca može da bude zanimljivo, ali što duže držite pored sebe nekog lika, to se njegova priča više razvijati.

  Svaki igrač imaće svoj svemirski brod za istraživanje Galaksije, kojim će posećivati planete kao što su Korriban, Tython, Coruscant, Alderaan, Tatooine i mnoge druge. Bioware je najavio i borbu brodovima u svemiru, koja je svojevrsna mini igra.

  Raznovrsnost dolazi i sa izborom rase. Sem ljudi tu su “crvenooki plavokožci” Chiss; Miraluke, rasa bez očiju, sa jakim afinitetom prema Sili; istetovirani Mirialani; albino Rattataki; Čistokrvni Siti, poreklom sa Koribana; Twi’leci sa pipcima na glavama; i Zabraci, tj. Iridoniani sa malim rogovima.

  Što se klasa tiče, postoje ukupno osam. Polovina je naklonjena svetloj strani Sile, a ostali onoj mračnijoj. Svaka klasa ima svoju suprotnost na drugoj strani, što je odraz dualne prirode Sile i Star Wars univerzuma.

  Potvrđene klase Sita su Bounty Hunter, Sith Warrior, Imperial Agent i Sith Inquisitor. Na drugoj strani su Trooper, Smuggler, Jedi Knight i Jedi Consular. Svaka klasa ima po dve jedinstvene specijalizacije.

  Osnove borbe u Old Republic ne razlikuju se mnogo od KotOR igara. Glavni cilj dizajnera bio je da prenesu atmosferu iz filmova, dok su developeri imali zadatak da pronađu pravi balans. Akcija ima taktičko-potezni karakter, ali se dešava u realnom vremenu. Džedaji izvode koreografije kao u filmovima, tako da se njihovi potezi ne ponavljaju često. Neke klase akcenat stavljaju na upotrebu Sile, druge na veštinu borbe svetlosnim mačevima.

  Klase koje se ne služe Silom, na raspolaganju imaju brojna oružija i specifične veštine: Bounty Hunter može da hoveruje iznad bojišta, kako bi ciljao sa distance. “Šverceri” mogu da postavljaju specijalne zaklone ispred sebe. Old Republic je, zato, drugi MMORPG, posle igre Tabula Rasa, koji koristi mehaniku zaklona. Važan momenat su i bombe različitih vrsta: one onesposobljavaju robote, stvaraju konfuziju u protivničkim redovima, lepe se za protivnike i slično. Fizika pokreta i dodira je veoma važna, tako da borba izgleda uverljivije, nego što je to bio slučaju u KotOR igrama.

  Old Republic zatvorena beta najavljena je za septembar. Prednost će imati igrači koju su već naručili Old Republic. Ova igra, prilikom lansiranja, neće biti dostupna u svim delovima sveta, uključujući i neke regije Evrope. Ova odluka izdavača Electronic Arts naišla je na brojne kritike.


  _________________

   Sada je Ned Jan 20, 2019 2:09 pm