PC IGRE

Registrujte se na forum, čeka vas mnogo zanimljivih i korisnih stvari. REGISTRACIJA je veoma brza i jednostavna, samo unesite podatke, ULOGUJTE se i uživajte......

  Rage

  Delite
  avatar
  Admin
  Admin

  Broj poruka : 189
  Datum upisa : 26.10.2011
  Godina : 33
  Lokacija : Leskovac

  Rage

  Počalji od Admin taj Ned Okt 30, 2011 8:49 pm

  Rage opis: stara škola u novom vremenu

  + Vrhunska grafika, zabavno pucanje, arkadna akcija vozilima, zanimljivo dizajnirani likovi
  - Na Atijevoj grafici je Rage poput lošeg porta, osnovna postavka je prejednostavna, problemi sa teksturama i bagovima, loše napisana priča i likovi

  Datum izlaska: 04 Oct 2011
  Razvojni tim: id Software
  Izdavač: Bethesda Softworks
  Platforma: PC, Mac, Xbox 360, ps3
  Žanr: Action


  Minimum System Requirements:
  OS: Win XP SP3, Vista, Win 7
  Processor: Intel Core 2 Duo or Equivalent AMD
  Memory: 2GB
  Hard Disk Space: 15GB
  Video Card: GeForce 8800, Radeon HD 4200

  Recommended System Requirements:
  OS: Win XP SP3, Vista, Win 7
  Processor: Intel Core 2 Quad or Equivalent AMD
  Memory: 4GB
  Hard Disk Space: 15GB
  Video Card: GeForce 9800 GTX, ATI Radeon HD 5550  ID Software je razvojni tim koji konstantno postavlja standarde industirji igara svakom novom pucačinom. Najnoviji naslov očeva žanra, postapokaliptični Rage, na žalost, nije sasvim ispunio očekivanja.

  Rage je pucačina rađena u ID Tech 5 engine-u koji je, sam po sebi, remek-delo game developmenta vredno pažnje. Motor koji pokreće Rage sposoban je za prikaz fantastične grafike, sa uverljivom fizikom i pokretima likova, na svim platformama. Zato je Rage odličan primer vrhunskog crossplatform dizajna, igra radi odlično na iOS-u, Playstation-u 3 i Xbox-u 360, ali ne i na PC-u.

  Hard-core gejmeri znaju da bi matična platforma ovog razvojnog tima trebala da bude PC - baš kao što je slučaj sa ostalim legendama (Valve, Blizzard). Međutim, Karmak i družina nisu uspeli da oduševe fanove: Rage je kompromisna igra koja na PC-u izgleda kao loš port. Sa nVidijinom grafikom je bagovita, ali pravi problemi dolaze ako imate neku od Atijevih kartica.

  Ako uspete da pokrene Rage da on izgleda kako su Idovci naumili, ili se jednostavno igrate na konzolama, dočekaće vas mlaka i nebitna priča bez poente. Protagonist je preživeo pad asterioida na Zemlju ušuškan u svojoj hibernacionoj komori, tako da sada, kada je izašao na površinu, nema dve blage veze šta bi mogao da radi. Zato su tu brojni likovi da vam kažu šta da radite.  Svi likovu u Rage-u su karikaturizovane verzije sebe samih. Oni nemaju mnogo toga da kažu, ali izgledaju veoma zanimljivo, pa nisu dosadni. Naime, Rage izgleda fantastično: ne možemo da se setimo postapokaliptične igre koja je impresivnija. Svet je ispunjen brojnim detaljima: od otvorenih regija, preko napuštenih gradova, do mračnog podzemlja i fantastičnog underground grada. Čak i stene, koje su uvek bile noćna mora u igrama, ovde izgledaju verodostojno.

  Jednostavno, uživaćete dok igrate Rage zbog vizuelnog iskustva. Naravno, i sama mehanika pucanja je maestralno urađena. Uostalom, ništa drugo od ID nismo ni očekivali. Ne samo da je pucanje dobro urađeno, već je prava satisfakcija posmatranje fizičkih efekata vaših metaka, bombi i projektila. Ponašanje protivnika posle udara zavisi od vrste municije, ugla projektila, vaše preciznosti i svega drugog. Zato je Rage prelepa pucačina koja je još jedno svedočanstvo programerske genijalnosti Karmaka i kompanije.

  ID Software se, takođe, poigrao razbijanjem konvencija koje je sam stvorio. Ovaj razvojni tim nije odoleo novim trendovima hiper-skriptovanih hodnik pucačina, već je određene principe vezane za nadogradnju oružija, otvorenost sveta i sl. iskombinovao sa svojim klasičnim game design-om. Tako smo dobili kombinaciju akcije u linerarnim enterijerima i otvorene eksterijere sa kvalitetnom arkadnom akcijom.  Naime, sem pucanja Rage nudi drugu omiljenu stvar gejmera: automobile. Da bi se snašli kroz “otvoreni” svet igre trebaće vam vozila koja, naravno, ispaljuju rakete. Ovo garantuje kvalitetnu arkadnu akciju kakvu nismo videli odavno. Baš zato se svi multplayer modovi igre vrte oko vožnje, što je pravi izbor jer je malo verovatnoda bi Rage bio konkurentan online šuterskim bogovima kakvi su Halo ili Call of Duty. Ipak, postoji i coop koji će zadovoljiti vašu potrebu da pucate na protivnike, u paru.

  Rage ima dosta oružija, mogućnost nadogradnje, pronalaženja shematika, kao i dovoljno protivnika da bi se mogao okarakterisati kao raznovrstan. Posebno su izazovne situacije kada istovremeno morate da se pobrinete za specijalne tipove protivnika, koji su, poput mini-bosseva, okruženi sitnijom boranijom. Igra nije revolucionarna, ali je dovoljno dobra da je morate probati ako volite old-school pucačine ili ste se umorili današnjih hodnik-blokbastera. Ako ništa drugo, treba ga videti zbog grafike, ali osećaj razočarenja kada je PC u pitanju svakako ostaje.

  Da je na odličnu osnovu nadograđena kreativnija i originalnija atmosfera i bolja priča, te da nema bagova na PC-u, Rage bi bio znatno bolji i zreliji naslov, ovako, ništa od kandidature za igru godine...


   Sada je Ned Jan 20, 2019 1:57 pm